Krusbärscurd
Krusbär, vad gör man med dem egentligen? Ett bär som inte funkar till något. Och vi har såklart hur mycket som helst av detta bär! Var ute och plockade lite idag och var sedan tvungen och googla "vad göra med krusbär" och fick upp krusbärscurd. Jag tycker lemoncurd är hur gott som helst så att testa att göra Curd av krusbär kändes som ett bra alternativ, det bästa faktiskt. Hittade ett enkelt recept som jag gav mig på. Vi hade ingen maizena hemma så finns risk att den kommer att vara lite rinnig men alltså - va gott!! Den blev oväntat god, sen att färgen på den är hur fin som helst gör det inte sämre. I morgon ska det plockas mer! Det meningslösa bäret fick en mening.
Krusbärscurd
450 g krusbär
1 dl vatten
1 dl socker
50 g smör
3 msk maizena majsstärkelse
2 äggulor
Koka upp krusbär och vatten, låt det koka tills bären gått sönder. Sila bort kärnor och skal. Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok. Tag av kastrullen ifrån plattan och låt svalna någon minut medan du separerar äggen och mäter upp maizenan. Sikta ner maizena i kastrullen under omrörning. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock, den skall sjuda, men inte koka. Häll upp i en burk med lock. Förvara i kylskåpet.

/Linnea